Follow Me
TOP
εκδρομη στους αγιους τοπους μεταμορφωση σωτηρος

Ταξίδι στους Άγιους Τόπους – Αύγουστος

Ταξίδι στους Άγιους Τόπους – Αύγουστος

640€ / ανά άτομο
(0 Αξιολογήσεις)

Προσκυνηματική εκδρομή στους Άγιους Τόπους – Εορτή της Μεταμόρφωσης Σωτήρος στο όρος Θαβώρ. 16-21 Αυγούστου.

Η εκδρομή στους Άγιους Τόπους περιλαμβάνει:
 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή.
 • Μία αποσκευή μέχρι 23 κιλά και μία χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά το άτομο.
 • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων στην περιοχή της Βηθλέεμ, στο χωριό των Ποιμένων, Shepherds house Hotel.
 • Μεταφορές με καινούργια κλιματιζόμενα πούλμαν, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό και δείπνο).
 • Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ και στον Άγιο Σάββα με ταξί.
 • Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Φόροι αεροδρομίων και συνόρων Ισραήλ.
 • Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων.
 • Ασφάλεια αστικής Ευθύνης, ασθενείας και ατυχημάτων.
 • ΦΠΑ.
Το πακέτο δεν περιλαμβάνει:
 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.
 • Υποχρεωτικά φιλοδωρήματα 10€ ανά άτομο
 • Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €15.
 • Προαιρετικό γεύμα με ψάρι στην Τιβεριάδα €18.
 • Προαιρετική προσκυνηματική περιήγηση με πλοίο στην Τιβεριάδα θάλασσα €10.
Σημειώσεις
 • Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
 • Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
 • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
 • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το προσκυνηματικό ταξίδι.
 • Οι κρατήσεις θεωρούνται έγκυρες με προκαταβολή 200€ ανά άτομο.

Ανακαλύψτε περισσότερες προσκυνηματικές εκδρομές!

 • Περιλαμβάνεται
  Αεροπορικά εισιτήρια
  Ημιδιατροφή
  Μεταφορές
  Ξεναγήσεις
  Ξενοδοχείο 4 αστέρων
  Πρωινό
 • Δεν Περιλαμβάνεται
  κρουαζιέρα
  Ξενοδοχείο 5 αστέρων
  Πλήρης διατροφή

Πρόγραμμα Ταξιδιού

1

1η Hμέρα: Αθήνα – Τελ Αβίβ - Βηθλέεμ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο  ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ της Αθήνας, στο γκισέ της Aegean Airlines, στην Πύλη 4, στις 14:30. Check in και έλεγχος διαβατηρίων. Πτήση για το αεροδρόμιο BEN GURION του Τελ Αβίβ με την Aegean στις 16:30. Άφιξη στις 18:30. Με την άφιξη στο αεροδρόμιο, τυπικές διαδικασίες και επιβίβαση στο λεωφορείο. Μετάβαση στην γειτονική πόλη, Λύδδα, όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρα και Τροπαιοφόρου, ο οποίος βρίσκεται στην κρύπτη της ομώνυμης ιεράς μονής. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
2

2η Ημέρα: Ιεροσόλυμα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας, όπου θα προσκυνήσουμε τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, της Αποκαθήλωση, τον Φριχτό Γολγοθά, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού και άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως. Μετάβαση στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο, στο κεντρικό Μοναστήρι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, το οποίο αποτελεί την έδρα της Αγιοταφικής Αδελφότητας, όπου θα συναντηθούμε με την Α.Θ.Μ. Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο. Εν συνεχεία θα διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου, όπου βρίσκονται οι στάσεις του Χριστού μας, πριν από τον Φρικτό Γολγοθά. Η Πύλη της Καταδίκης, ο Οίκος της Αγίας Βερονίκης, θα διαβούμε από το σημείο όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος βοήθησε τον Χριστό μας να σηκώσει τον Σταυρό, τον τόπο όπου ο Χριστός συναντήθηκε με την Μητέρα Του και όπου ο Χριστός μας έπεσε από το βάρος του Σταυρού. Φθάνουμε στην Φυλακή του Χριστού μας, το Πραιτώριο. Συνεχίζουμε για το Λιθόστρωτο, την Προβατική Κολυμβήθρα, τον Οίκο των Ιωακείμ και Άννας (των γονέων της Παναγίας μας) καθώς και το σπίτι που γεννήθηκε η Παναγίας μας. Από την πύλη των Λεόντων συνεχίζουμε για το Πάνσεπτο και Θεομητορικό Μνήμα (ο Τάφος της Παναγίας μας αλλά και των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας και του Μνήστορος Ιωσήφ) στη Γεσθημανή. Μετά επίσκεψη τον κήπο της Γεθσημανής όπου θα δούμε το Τόπο της Προδοσίας και τον Βράχο της Αγωνίας. Από εδώ θα δούμε, την Χρυσή Πύλη και την κοιλάδα του Ιωσαφάτ (ή του χειμάρρου των κέδρων). Επιβίβαση στο λεωφορείο και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
3

3η Ημέρα: (προεόρτια Μεταμορφώσεως) Ναζαρέτ - Τιβεριάδα - Θαβώρ (Αγία Νεφέλη)- Αγρυπνία στο όρος Θαβώρ για την εορτή της Μεταμόρφωσης Σωτήρος

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την περιοχή της Γαλιλαίας. Άφιξη στη Ναζαρέτ όπου θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε στην Κανά, όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον». Ακολούθως, προαιρετική προσκυνηματική βόλτα στη λίμνη και προαιρετικό γεύμα με ψάρι της λίμνης Γενησαρέτ. Επίσκεψη στην Καπερναούμ, όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου μας και διέλευση από το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Χριστός μας εκφώνησε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα. Συνεχίζουμε την προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγίων Αποστόλων, στην προκυμαία, της πόλης της Τιβεριάδος. Το απόγευμα στις 17.00μμ περίπου θα ανεβούμε με τοπικά ταξί στο Όρος Θαβώρ. Μικρή ανάπαυση στους χώρους της Ιεράς Μονής. Παρακολούθηση της μεταμεσονύχτιας* Θείας Λειτουργίας για την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος). *Σημείωση : μπορείτε να πάρετε μαζί σας, ό,τι νομίζετε ότι θα σας χρειαστεί για την αγρυπνία η οποία θα γίνει στην αυλή της Ιεράς Μονής.
4

4η Ημέρα: (Η Μεταμόρφωσις του Σωτήρος) Άγιος Σάββας - Βηθλέεμ

Μετά το τέλος της Ακολουθίας, (πολύ νωρίς το πρωί), κατάβαση από το Όρος Θαβώρ με τοπικά ταξί και επιστροφή με το πούλμαν στο ξενοδοχείο μας. Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Το μεσημέρι επίσκεψη στην παρακείμενη Ιερά Μονή των Ποιμένων, όπου θα προσκυνήσουμε το Ιερό σπήλαιο των Ποιμένων. Μεταφορά στην Ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων και με τοπικά ταξί θα μεταβούμε στην αυστηρότερη κοινοβιακή Λαύρα, του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Ακολούθως, προσκύνημα και ξενάγηση στην Βηθλεέμ, στην μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού, στο Ιερό σπήλαιο της Γεννήσεως και στο σπήλαιο των σφαγιασθέντων, υπό του Ηρώδου, νηπίων. Επιστροφή αργά το απόγευμα, στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
5

5η Ημέρα: Όρος Ελαιών - Ιεριχώ - Ιορδάνης - Βηθανία

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Θα μεταβούμε στο Όρος των Ελαιών, όπου έγινε η Ανάληψη του Χριστού μας και συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε την Μικρή Γαλιλαία, όπου έγινε η Εμφάνιση του Χριστού μας μετά την Ανάσταση. Επίσης εδώ, από το Πανόραμα των Ιεροσολύμων θα έχουμε μία ωραία θέα της πόλης των Ιεροσολύμων. Στη συνέχεια μετάβαση μέσω της «σιδηράς συνοριακής πύλης», που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο. Θα δούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού η οποία ανακαινίζεται πλήρως εκ των φθορών. Θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές τοῦ Ἁγιασμοῦ τῶν Φώτων. Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα για την «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..». Ακολούθως, αναχωρούμε για προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος, όπου ο Χριστός μας έζησε σαράντα μέρες με νηστεία και προσευχή 40 μέρες, προ της ενάρξεως του Σωτηρίου Έργου Του (ανάβαση με τελεφερίκ 15€). Συνεχίζουμε στην Ιερά Μονή του Προφήτου Ελισαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος. Μετάβαση στην Βηθανία, όπου και ο Τάφος του Λαζάρου. Εκεί θα επισκεφθούμε την γυναικεία Ιερά Μονή των Αγίων Λαζάρου, και των αδελφών αυτού, Μάρθας και Μαρίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.
6

6η Ημέρα: Πανάγιος Τάφος - Όρος Σιών - Πτήση Επιστροφής

Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο. Μετάβαση στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων. Πεζοί θα μεταβούμε εκτός των Τειχών, στο όρος Σιών, όπου εκεί πραγματοποιήθηκε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά καθώς, και η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος,κατά την ημέρα της Πεντηκοστής (Υπερώο). Εκεί υπάρχει επίσης ο τάφος του Προφήτη και Βασιλιά Δαβίδ, και ο τόπος όπου κοιμήθηκε η Παναγίας μας (σπίτι Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, σήμερα Ρωμαιοκαθολικός Ναός). Χρόνος ελεύθερος, για ένα τελευταίο προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο. Μπορούμε επιπλέον να επισκεφθούμε μικρά μοναστήρια της παλιάς πόλης, όπως, τον Τίμιο Πρόδρομο, τη Μεγάλη Παναγία, τους Αγίους Θεοδώρους, την Σεϊδανάγια, τον Άγιο Ευθύμιο κ.α. Πτήση Επιστροφής Μετά το μεσημέρι μεταφορά στο αεροδρόμιο Ben Gurion, στο Τελ Αβίβ, τυπικές διαδικασίες, έλεγχος αποσκευών και διαβατηρίων Πτήση επιστροφής στις 19:20, άφιξη στη Αθήνα στις 21:30.

Τοποθεσία Ταξιδιού

Ιερουσαλήμ

Δίκλινο κατ' άτομο

640€

Μονόκλινο

760€

You don't have permission to register
Skip to content